kennel innvendig

Toalett og dusj i driftsbygg

undervisningsrom

Grillhytte/bespisning

 

Kurs og kompetansesenteret ligger i naturskjønne omgivelser i Drevja, 25 km nord for Mosjøen.

Blåfjell hundesenter retter seg mot profesjonelle aktører med hund, brukshund og private aktører med hund som ønsker å utvikle sin kompetanse og ferdigheter.

Hundesenteret har gode fasiliteter for kurs, store skogsområder for trening, nærhet til ulike øvingsområder og nærhet til by/tettsted.

Hundesenteret driver i tillegg oppdrett av Labrador retriever. Vi selger valper og leverere også unghunder som er trent til ulike søksformål. Vi leverer hunder til profesjonelle hundemiljøer som Tollvesenet, Kriminalomsorgen, kommuner/fylkesmannen i Nordland, redningsmiljøer og sikkerhetstjenester for å nevne noen.

Vi avholder kurs hele året. Målsettingen er å tilby motiverende kurs av høy kvalitet. Vi tilstreber å hente inn dyktige instruktører som kun anvender positive innlæringsmetoder på hund.

I tillegg satser vi på en sosial ramme rundt kursene, og tilstreber at alle skal kose seg på kurs , uansett nivå eller personlig målsetting.

Det skal være gøy å trene hund Kul

 

Fasiliteter:

  • Hundekennel med plass til totalt 20 hunder fordelt på inne og utebåser med tak.
  • Undervisningsrom med plass til ca. 30 deltagerer
  • Bespisningslokale / Grillhus til 30 personer
  • Gode bad og toalettfasiliteter i driftsbygget.
  • Testbane for mentatesting av hunder
  • Inngjerdet testbane/treningsbane for Wire -bjørn.
  • Store luftegårder
  • Apellbane
  • fra høsten 2017 overnattingstilbud med enerom /dobbelt rom med eget Bad/toalett og felles kjøkken og oppholdsrom
  • fra høsten 2017 "spanieldammen"

Kompetansesenteret kan leies av grupper, lag, organisasjoner eller privatpersoner for avholdelse av egne kurs eller samlinger.

Om oss

Hundesenteret drives av Ronny Daleng og Eva Bjørhusdal. Vi har drevet aktivt med hund i 0ver 25 år.

Ronny har jobbet med hund profesjonellt i mange år, fra han startet med redningshund i NRH til  hundetjeneneste i Forsvaret, og etterhvert flere tjenestehunder i Politiet. Han har jobbet i 2 år ved Politihøgskolen på Kongsvinger, hundeseksjonen.

Ronny er utdannet hundefører, instruktør og testleder i Forsvarets rekker. Han hadde godkjent Patruljehund og lavinehund.

I Politiet har han hatt Patruljehund, Narkotikahund,( Kombi-hund) Kriminalsøkshund, Lavinehund. Han er instruktørutdannet og dommer på patruljehund, søkshunder og lavine i Politiet

Ronny er i tillegg utdannet instruktør i personsøk hos Tollvesenets hundetjeneste, og har deltatt på en rekke kurs i Tollvesenets regi.

Ronny jobber i dag som leder for hundetjenesten ved Helgeland Poliidistrikt.

Eva jobber som Intensivsykepleier ved Helgelandssykehuset i Mosjøen. Eva har ansvaret for driften av virksomheten på senteret. Eva har ansvaret for sosialiserings, miljø og leksutviklingen med hundesenterets valper og unghunder. Hun har holdt på med hundetrening i mange år innen bruks, lydighet  og tjenestehundrelatert. Eva holder for tiden på med instruktørutdannelse i regi av CAtch. og trener hun mye jaktrelatert lydighet med sine Springer spaniels med tanke på konkurranse.